SSL Sertifikat
Er din nettside merket som “Usikker”?
Fra juli 2018 begynte Google å merke nettsider uten https (dvs. ikke noe SSL-sertifikat) som “Ikke sikker” eller “Not secure”. Besøkende til din nettside vil da få opp denne meldingen om du ikke har dette på plass, og mest sannsynlig da forlate nettsiden siden de får en så klar beskjed om at den ikke er sikker.
Google vil også rangere nettsteder uten et SSL-sertifikat lavere på søkeresultatsiden, noe som påvirker trafikken og inntektene dine samtidig.
En nettside med SSL-sertfikat vil enten være merket med en grå eller grønn hengelås avhengig av kvaliteten på SSL-sertifikatet. SSL-sertfikatet som gir den grønne hengeløsen er av type som kalles EV, og vil gjøre at både nettsiden og bedriften fremstår mer troverdig. De besøkende vil oppleve at de er på trygg grunn, i tillegg til at nettsiden din blir enda sikrere da all kommuikasjonen mellom nettsiden og besøkende blir kryptert.
Det er enkelt for deg å sjekke om du har dette på plass. Gå til nettsiden din og sjekk adressefeltet helt til venstre og se om det står “Ikke sikker” der. Hvis det står “Ikke sikker”, “Not secure” eller det er en rød strek der, så betyr dette at nettsiden ikke har dette sertifikatet på plass.
Hvis dette ikke er på plass så tyder dette på at det webbyrået eller webhotellet du bruker ikke tar sikkerheten på alvor. Ta kontakt med oss så kan vi enkelt hjelpe deg med å få dette på plass.
Hvorfor SSL Sertifikat Er Nødvendig
Krypter sensitiv informasjon
Beskytter kundenes data fra hackere – enten det er passord, kredittkortdetaljer eller andre sensitive data.
Tilbyr autentisering
Sikrer at besøkende sender informasjon til dine servere, og ikke avledere som prøver å stjele informasjon.
Bygger tillit
Besøkende vil stole på nettstedet ditt mer når de ser visuelle signaler som et låseikon eller en grønn farge. Dette øker sjansen for at besøkende vil bli værende på nettstedet ditt og bli til kunder.
Er SSL Sertifikat nok alene?
Et SSL-Sertfikat er en viktig brikke i å beskytte dine besøkende. Men de fleste hacks og datainnbrudd kommer som et resultat av at hackere får tilgang til de ukrypterte databasene, så mens HTTPS-teknologien betyr at dataene kommer til databasene sikkert, blir de ikke lagret sikkert. Derfor er det absolutt anbefalt at man også har på plass andre former for beskyttelse også.
Vår hjemmesideplattform inkluderer blant annet også automatisk beskyttelse mot automatiske bots angrep og stopper web scrapers.