Reparasjon av søkemotorforgiftning

Søkemotorforgiftning utnytter bedriftens hjemmeside ved å injisere den med uønskede søkeord og lenker. Konsekvensen er kan bli tap av rangering i Google sitt søk eller at man blir svartelistet av Google.

Vi kan både hjelpe deg med å beskytte bedriftens hjemmeside mot dette eller rense den hvis den allerede er infisert.

Google svartelister omtrent 10.000 nye sider hver dag

Ikke risiker å tape rangering i Google sitt søk

I en analyse fra 2017 viste det seg at 44% av alle infeksjonssaker på hjemmesider ble misbrukt for SEO-spamkampanjer.

Når en nettside er blitt infisert, bruker angriperne ofte den til å distribuere skadelig programvare, sende spam e-poster og en rekke andre dårlige formål. Dette kan være betydelig ødeleggende for omdømme, brukeropplevelse og troverdighet.

Søkemotorforgiftning (SEP) angrep er en såkalt “Blackhat-teknikk” som brukes av hackere for å misbruke og ellers utnytte rangeringene dine i Google sitt søk for å gi en annen en bedre rangering.

Spammere bruker ofte spesialverktøy til å identifisere hjemmesider med god rangering hos Google, og angriper disse for rask og enkel SEO.

Fordi etterspørselen etter rask synlighet i Google sitt søk er så høy og sentralt for mange bedrifter, så er “Blackhat” søkemotoroptimalisering blitt en lukrativ virksomhet som genererer millioner av dollar i året. 

Det er mange måter SEO forgiftning kan foregå på

  1. Tittel og beskrivelser (meta-tags) endret til å inkludere spam søkeord.
  2. Eksisterende innhold som er blitt fylt med uønskede søkeord.
  3. Nye kategorier og tagger som er fylt inn med uønskede søkeord.
  4. Skjultr iFrames med spam søkeord og lenker.
  5. Skjulte søkeord som bare vises i Google sitt søk.

Konsekvensene av SEO forgiftning kan være katastrofale 

  1. Du kan miste rangering med de store søkemotorene (dvs. Google, Bing, Yahoo, etc.) Tenk at du går fra side 1 til side 10.
  2. Hjemmesiden kan bli merket med en advarsel i Google sitt søk og i nettleseren, som alle brukerne ser.
  3. Ytterste konsekvens er at du blir svartelistet. Du forsvinner da helt fra Google sitt søk og blir merket av dem som en side som er blitt hacket.

Med vår løsning minimerer du risikoen for dette

Vi har inngående kunnskap om dette og kan hjelpe til med både reparasjon og beskyttelse

Når bedriftens netttrafikk står på spill, vil du ha en løsning som raskt kan gjenopprette hjemmesiden. En hacket hjemmeside som er utsatt for SEO forgiftning er ikke bare de uønskede søkeordene pinlige, men de gjør også at besøkende usikre fordi de forstår at hjemmesiden er hacket. Som en del av et globalt responsteam av sikkerhetspersonell kan vi reagere raskt når du trenger oss mest.