Adresseavisen som de siste månedene har hatt tilgang til mer enn 1,4 milliarder epostadresser og passordene som er kommet på avveie har funnet at hackere har lekket passordene til 362 norske politifolk.

Politimestre, lensmenn og sjefer i politidirektoratet og hundrevis av politifolk over hele landet er blant dem som har fått sine hemmelige passord lekket. Opplysningene stammer fra en rekke omfattende datalekkasjer fra flere ulike nettsteder som har vært utsatt for datainnbrudd, hvor hackere har stjålet opplysninger.

Politiets egne systemer er ikke hacket. Epostadressene og passordene har havnet på avveie etter at politifolk har registrert seg med jobbdetaljene på ulike nettsteder, deriblant Dropbox og LinkedIn.

Blant de lekkede passordene fra politifolk er «sommer», «poli10», «tjorven» og «lillepus».

Ifølge Adresseavisen er passordene til over 600.000 nordmenn omfattet av hackingen. Dette gjelder blant annet passordene til norske statsråder, generaler, politimestre, ambassadører og bedriftsledere. I tillegg er hundretusener vanlige nordmenn er berørt, samt brukere over hele verden.

Avsløringene viser hvor viktig det er å rette fokus på bruk av sikre passord. Et passord som bare består av bokstaver på 5-6 tegn hackes kan hackes på kun et par minutter av spesialiserte passord script.