Ved en tilfeldighet oppdaget daglig leder i det lokale reisebyrået på Hamar at 350.000 var forsvunnet ut fra bedriftskontoen.

Det viste seg at regnskapsføreren hadde mottatt en e-post, skrevet på norsk, om at daglig lder var på reise og trengte å gjennomføre en hastebetaling. Regnskapsføreren svarte på e-posten med spørsmål om dette var en ekte forespørsel, og fikk et bekreftende svar tilbake. Dermed ble utbetalingen gjennomført.

Hackere fikk også fjernstyrt datamaskinen til daglig leder, hvor e-poster ble slettet og slettede elementer ble tømt. Hackerne gikk også inn på spesifikke filer som hadde med regnskap å gjøre og slettet alt der også.

Ved å gå inn på Proff.no kan kriminelle over hele verden enkelt skaffe seg god oversikt over nøkkelinformasjon om norske bedrifter. Navn på daglig leder og regnskapsfører ligger åpent tilgjengelig. Da blir det enkelt for kriminelle å navigere videre til bedrifts hjemmeside for å skaffe enda mer detaljert informasjon. Da blir det enkelt å rette strategiske svindel henvendelser for å svindle bedriften.